1025 Budapest, Törökvész utca 46/c
info@microburst.hu
+36 20 933 8337

PILÓTAKÉPZÉS BUDAÖRSI REPÜLŐTÉREN , ISKOLÁNKRÓL

A MICROBURST SKY VOYAGERS Sportrepülő Egyesület 1993 –ban alakult meg Nagy Gábor „Infra” barátunk lakásán tizenkét taggal, nagy reményekkel.

Az alapítók között megtalálhatóak a volt Postás Repülő Klub tagjai, LRI-s kisgépesek, mezőgazdasági pilóták.

Az érdemi munkát 1994 telén kezdhettük meg az első vitorlázórepülő kezdő csoport elméleti képzésével.

1995 tavaszán a gyakorlati munka is elindult 12 fő növendék létszámmal, és egy bérelt Góbéval a budaörsi repülőtéren. A kezdeti nehézségeken sikerült felül emelkedni, amihez olyan a szakmában jól ismert barátaink, ismerőseink adtak segítséget, mint Szász Alajos a motoros műrepülés egyik kiemelkedő személyisége, Horti Kálmán, aki később a klub oktatója és főpilótája lett, Pusztai László motoros oktató, Dr Kenyeres János az Indicator Kft. tulajdonos-igazgatója, György László a budaörsi repülőtér volt vezetője, Dr Hegedűs Dezső a MRSZ volt főtitkára , az Endresz György Repülő Egyesület vezetése és tagsága.

A Magyar Repülő Szövetség szakmai és műszaki vezetői: Matuz István főpilóta, Fehér József volt vitorlázórepülő főelőadó, Tóth János volt ejtőernyős. főelőadó, Varga Csaba főmérnök, Berki Géza és Szommer József műszaki ellenőrök. Sorolhatnám még a sok segítő kész barátot, akiknek itt is szeretnénk köszönetet mondani.

A vitorlázórepülés mellett magas szintű motoros repülő oktatás és rally repülő versenyzés vált a fő szakmai irányvonallá. A motoros repülők elméleti képzésében nagy változások történtek. Ha kis lépésekkel is de kezdetét vette az európai normákhoz való közeledés.

A hazánkban 1989-1990-ben beindult professzionális pilótaképzés részesei lettünk. Ma már a több mint 10 éves tapasztalattal a hátunk mögött kedvező mérleget vonhatunk tevékeny-ségünkről, számos légitársasági pilóta végezte nálunk tanulmányait, vált kereskedelmi pilótává.

Az elméleti képzés a JAA-JAR-EASA tematikája szerint folyik A munkában az adott szakterület kiválóságai vesznek részt. Egyetemi, főiskolai tanárok, oktatók, szakintézmények vezető munkatársai. Az oldott, családias légkör ellenére, mely egyesületünket jellemzi, a munka fegyelmezett és szigorú.

Szakterületeink, képzéseink amelyeket nyújtani tudunk:​

Egyéb jogosítások és speciális képzések

A munkát jól felkészült oktató-pilóták végzik. Tevékenységünk non profit jellegű. Hitvallásunk, hogy elérhető áron kínáljunk repülési, tanulási és továbbképzési lehetőséget a társadalom legszélesebb rétegeit képviselőknek, minél több honfitársunk részesüljön a csodálatos élményben, a repülés varázsában.

A biztonságot és a folyamatos műszaki megfelelősséget jól képzett szakembereink biztosítják.